Modul állvány

Minden, amit érdemes tudni a modul állványokkal kapcsolatban:

A modul állvány tulajdonképpen egy univerzális állványtípus, melyet akár hétköznapi feladatok és összetettebb építőipari vagy ipari feladatok ellátására egyaránt használhatunk. Maga a modul állvány egy tárcsás acélcső állvány, mely 50 cm-ként rendelkezik a csatlakozó tárcsával, melyre maximum 8 elemet kapcsolhatunk.

Erre az állványtípusról jellemző, hogy egy jól áttekinthető elemekből álló rendszer, ami az ékes kapcsolatnak köszönhetően már az építési fázisban kellő biztonságot garantál. A modul állványok további előnyének tekinthető az a tény, hogy a munkaszinteket nem kell pallózni, ennek ellenére az acél állvány-szerkezet kellő merevséget biztosít.

Modul állvány – korlátlan lehetőség számos előnnyel

A modul állványok esetében 40 m-es magassági szintig nincs szükség különleges tervezési eljárásra, ennél magasabb állványnál statikai tervezésre van szükségünk. Ugyanakkor speciálisabb munkák során is alkalmazhatjuk, hiszen akár 80-100 m építési magasságot is elérhetünk a modul állványok segítségével.

Valamennyi modul állványra jellemző, hogy könnyen és gyorsan felépíthető állványrendszerről van szó, amelynek alkalmazásával akár bonyolult állványzatot is létrehozhatunk. Merevítését hosszában vízszintes összekötők, kereszt irányban pedig átlócsövek beépítésével oldhatjuk meg. Modul állványok esetében akár 50 cm-enként lépcsőzetesen is építhetjük a munkaszinteket, melyek alapszélessége 73 cm a keretes állványok hoz hasonlóan.  A munkaszintek szélességét szükség esetén konzolok segítségével bővíteni is van lehetőségünk.

Modul állvány – egyéb építési paraméterei

Valamennyi általunk forgalmazott modul állvány megfelel a hazai és európai szabványoknak és előírásoknak, illetve rendelkeznek szerelési és karbantartási kézikönyvvel egyaránt. Modul állványokat összeállítása során figyelnünk kell az alábbi paraméterek betartására. A faltól legfeljebb 52 cm távolságra építhetők fel, a járószintek belső éle pedig 30 cm-re lehet.

Ahogy minden más állvány típust, úgy a modul állványokat is minden esetben úgy kell megépítenünk, hogy a felhasznált elemekkel kellő teherbírást és stabilitást tudjunk elérni. Valamint a vonatkozó munkavédelmi előírásokat is szem előtt kell tartanunk. Ugyanis egy nem megfelelően felépített állvány egyrészt nehezíti a munkavégzést, másrészt magában rejti az esetleges balesetek bekövetkeztét.