Keretes állvány

Keretes állvány – egyszerű felépítés, gyors szerelhetőség, tökéletes eredmény

Komplett állványrendszerek segítségével valamennyi ipari állványozási feladat megoldható legyen szó akár egy egyszerű vakolásról vagy éppen egy bonyolultabb munkafolyamatról. A különféle felépítésű állványokat egyszerű, de nagyobb síkfelületek, illetve bonyolultabb, akár íves felületeknél is nagyszerűen alkalmazhatjuk.

A keretes állványok legfőbb tulajdonsága az egyszerű telepíthetőség, illetve a gyors szerelhetőség. Tulajdonképpen a homlokzati fémállványoknál nincs szükség szerkezeti csavarozásra, hiszen egyszerűen egymásban csúsznak a keretes állvány szerkezeti elemei. Fő egysége a nagyteherbírású csőprofil, mely merevítését az acél állvány-keret profiljában akasztott tűzihorganyzott járópadlók, ékkel rögzített korlátok, valamint áthidalócsövek összessége alkotja.

Keretes állvány – technikai paraméterek

Keretes állványok építéséhez 24 méteres állványmagasságig nincs szükségünk különösebb tervezésre sem, ennél magasabb kivitelű keretes állvány telepítéséhez már egyedi statikai tervezés szükséges. Keretes állványok esetében a munkaszinteket két méterenként alakíthatjuk ki, melyek szélessége 73 cm, ami szükség esetén tovább bővíthető konzolok segítségével. Az állványok merevítését kereszt irányban állványrögzítő csőrudakkal, hosszában pedig rácsozatokkal tudjuk biztosítani.

Milyen esetekben alkalmazhatjuk a keretes állvány:

Amennyiben terjedelmesebb homlokzati felület egyidőben való elérésére van szükségünk a keretes állványok nyújthatnak optimális megoldást. Keretes állványokat ugyanis leggyakrabban épülethomlokzatok festése, tatarozása során alkalmazzuk. Használatukkal ugyanis egyszerűen érhetjük a munkafelületet, legyen szó akár egy homlokzat vakolásáról vagy egy utólagos hőszigetelés kialakításáról. Homlokzati keretes állványok esetében a korábban már említett alábbi paraméterekkel kell számolnunk. Az állványok alapszélessége 0,73 m a munkaszintek magassága pedig 2 méterenként kerül kialakításra. Homlokzati állványokkal ellentétben a térállványoknál az állványzat mérete szabadon választható, leggyakrabban csak a felső szinten kerül kialakításra munkavégzésre alkalmas padozat.

A keretes állványokat minden esetben úgy kell megépítenünk, hogy azok kellő stabilitással, illetve teherbírással rendelkezzenek. Valamint az ide vonatkozó munkavédelmi előírásoknak, szabványoknak is meg kell fellelniük.

Keretes állvány – széles kínálat megfelelő minőség szakértelemmel

Vállalkozásunk kínálatában valamennyi alkatrész és tartozék megtalálható, ami keretes állványok felépítéséhez, karbantartásához szükséges lehet. Bármilyen kérdése merülne fel keretes állványokkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink megfelelő szakértelemmel rendelkeznek állványozással kapcsolatban.